Utopia

Ik heb een fascinatie voor het fenomeen dat zich, een gedachte, een idee, een ontwikkeling, evolutie, uitvinding, vormgeving, -noem maar op- aan de “ene” kant van de wereld ontwikkelt of ontstaat en tegelijkertijd ook aan de “andere” kant. Er moet een -al dan wel of niet voor de mens waarneembare- connectie zijn.
Er zijn genoeg theorieën over dit fenomeen. Wat geleidt er? Is dat onze DNA-structuur, is dat een bron, is dat een besturing door een hogere macht, is dat een energiestroom? Feit is: HET IS ER! Energie is een interactie tussen de allerkleinste deeltjes onderling. De kwantumtheorie.

Mijn Utopia is een poging dit fenomeen op eigen wijze te verbeelden. De draaiende vormen zijn afzonderlijke werelden in een universum op zich. Ze draaien in een netwerk van energie, beweging door beweging.

Als de werelden in balans hangen, ontstaat er een brug, een doorlopende lijn. De beweging is nodig om die brug te vinden. Ik wil in een wereld wonen die in beweging is. Ik zoek niet naar een vaste plek waar alles perfect is. Daar geloof ik niet in. Stilstand is achteruitgang. Bedenk hoe graag je aan de vorm linksonder wilt draaien! Beweging zorgt voor nieuwe ideeën, kansen, inspiratie.

Internationale prijs The Glass Prize 2017

Met dit werk heb ik de internationale prijs The Glass Prize 2017 gewonnen in de categorie "Other Glass" http://www.theglassprize.co.uk/2017-results-cms-53.html

Afmetingen van het werk zijn 133 x 211 cm