Nieuw glas-in-lood

U kan bij Glasatelier Felderhof zeker terecht voor een nieuw Glas-in-lood paneel. In klassieke stijl of een hedendaags ontwerp. Maak een afspraak om uw wensen te bespreken.

 

a
a

Prijzen voor een nieuw glas-in-lood raam zijn afhankelijk van veel verschillende factoren. O.a: plaatsing, afmetingen, soorten glas, brandschilderwerk…. Voor grotere projecten wordt er samengewerkt met verschillende partners.

Graag komen we bij u langs om de staat van uw raam te beoordelen en vrijblijvend een offerte te maken.

Tussendeur te Amersfoort

Tussendeur te Amersfoort

Utrecht nieuwe voordeur

Utrecht nieuwe voordeur

Wijk Bij Duurstede voordeur

Wijk Bij Duurstede voordeur

Totale restauratie en brandschilderwerk

Het lood in een glas-in-loodraam gaat afhankelijk van de plaatsing, zo'n 70 tot 80 jaar mee. Het glas blijft generaties mooi en zo goed als nieuw als het loodnet goed is en voldoende steun geeft. Als het lood verouderd is, is het aan te raden het glas opnieuw in het lood te zetten. Dit heet opnieuw verloden. Indicaties zijn van slecht glas-in-lood zijn glasbreuk, gescheurd lood op de kruispunten, niet wind en waterdicht. Na het uithalen van het raam wordt het lood verwijderd, de glaasjes gereinigd, gebroken glas vervangen en het geheel wordt weer in nieuw lood gezet. Na een extra versteviging en het wind en waterdicht maken wordt het nieuwe paneel teruggeplaatst.

 

a
a

Prijzen voor totale restauratie zijn afhankelijk van veel verschillende factoren. O.a: plaatsing, afmetingen, wel of geen breuk, brandschilderwerk…. Voor grotere projecten wordt er samengewerkt met verschillende partners.

Graag komen we bij u langs om de staat van uw raam te beoordelen en vrijblijvend een offerte te maken.

Restauratie in Hilversum jaren 30

Restauratie in Hilversum jaren 30

NPB kerk Entree raam

NPB kerk Entree raam

NPB kerk Mattheus- en Godraam

NPB kerk Mattheus- en Godraam

Specialisaties

Brandschilderen

Voor restauratie van brandschilderwerk bent u bij glasatelier Felderhof aan het juiste adres. Alle soorten brandschildertechnieken kunnen worden ingezet voor nagenoeg onzichtbare restauratie. 

Glas lijmen

Een breuk kan ook, indien nog mogelijk, worden gelijmd.

Monumentenzorg

Restauratie van monumentenglas moet aan regels van Monumentenzorg voldoen. Wij hebben beschikking over voldoende kennis op dit gebied en werken samen met partners die hier ook in zijn gespecialiseerd.

Reparatie op locatie
glas-in-lood

Reparatie op locatie kan alleen als het lood in goede staat is. Door oxidatie is het lood na verloop van ongeveer 40 jaar broos en breekbaar. Ook de plaats van het gebroken glas speelt mee in de beslissing of het glas op locatie te vervangen is. 

 

Prijzen voor reparatie op locatie:

Starttarief €75, - ex 21% BTW voor het eerste glaasje.
Ieder extra glaasje kost €45,- ex 21% BTW