Glasatelier Felderhof

Titia Felderhof is kunstenaar en werkt voornamelijk met glas. Werkend vanuit filosofieën die gaan over transformatie en beweging, zoekt zij naar maatschappelijke en persoonlijke verandering. Ze heeft een fascinatie voor het fenomeen dat zich, een gedachte, een idee, een ontwikkeling, evolutie, uitvinding, vormgeving, -noem maar op- aan de “ene” kant van de wereld ontwikkelt of ontstaat en tegelijkertijd ook aan de “andere” kant. Er moet een -al dan wel of niet voor de mens waarneembare- connectie zijn.
Energie is een interactie tussen de allerkleinste deeltjes onderling. Het ene brengt het andere in beweging.

Titia Felderhof vult ruimte met een nieuwe werkelijkheid, met een ander licht. Ruimte is vrij, beschikbaar en onaangetast en iedere toeschouwer heeft zijn of haar eigen beleving.

Zij zoekt bewust een interactie met de toeschouwer door in te spelen op de beweging van de toeschouwer in een ruimte van glas en licht waardoor steeds een nieuwe werkelijkheid ontstaat.

Glas is een fantastisch materiaal en er zijn veel nieuwe technieken, zoals glasappliqué/ lijmen, fusen, casten/ structuur mogelijk.

Monumentale ontwerpen voor kerken, spirituele ruimtes, bedrijven en openbare gebouwen zijn veel ideeën voor.

Sinds 2009 is het Glasatelier Felderhof is in Amersfoort. Heel concreet is zij inzetbaar voor nieuwe ontwerpen in glas met verschillende soorten technieken, van klein tot groot. Restauratie van glas-in-lood, brandschilderwerk (restauratie en nieuw) en brandschilderen.

Zelfportret Titia