Een expositie over hedendaagse glaskunst en de werkprocessen die daarachter schuilgaan. 14 in Nederland gevestigde glaskunstenaars zijn gekoppeld aan 15 fotografen, zo ontstaan er 14 projecten. Elk project stelt het werkproces van de glaskunstenaar centraal, in de eigen stijl van de fotograaf.

De glaskunstenaars gebruiken uiteenlopende ambachtelijke en artistieke technieken zoals glasblazen aan de oven, glas in lood, glasbewerking d.m.v. een brander, brandschilderen, graveren en p√Ęte de verre (glaspasta). De gebruikte glastechnieken kennen allen een eeuwenoude geschiedenis.

Bij de expositie worden lezingen en korte workshops geprogrammeerd die de achtergrond van hedendaagse glaskunst belichten. Deze cross-over expositie biedt een kennismaking met hedendaagse glaskunst, de werkprocessen die erachter schuilgaan en met haar makers.

In de expositie zie je werk van glaskunstenaars Albert Seubring, Carl van Hees, Geir Nustad, Ida Scheijgrond, Jacky Geurts, Jan Hooghiemstra, Krista Israel, Marc Barreda, Marieke Peters, Maurice La Rooij, Paul Funcken, Sacha Brienesse, Titia Felderhof en Zuheir Alkazzaz.
De deelnemende fotografen zijn Cees Wouda (i.s.m. Bernard van Gellekom), Jurian den Besten, Riemer Baumfalk, Hennie van Vliet, Maarten Eykman, Monique van den Hoek, Rina Herder, Jolanda van Rijssen, Peter Putters, Pauli Gerritsen, Jaap van der Does, Riekje Hoffman, Mets Julianus, Steven van Kooijk, Inger Israel en Linda van den Berg.

Gastcurator van de expositie is Krista Israel, zelf glaskunstenaar en exposant in de expositie.